2018-05-12 10:55 #0 av: Huygens

Padmanabhaswamy eller Sree Padmanabhaswamy (wiki) är ett tempel i Thiruvananthapuram, Kerala på Indiens västkust.

Padmanabhaswamy är världens rikaste tempel, men myndigheterna har beslagtagit det mesta guldet och ädelstenarna. Bakgrunden är att Padmanabhaswamy hade flera hemlig valv i källarvåningarna som inte öppnats på århundranden.

En domstol beslutade år 2011 att munkarna var tvungna att öppna 6 av valven. Det visade sej då att templet hade 8 hemliga valv. Myndigheterna tvingade munkarna att öppna 5 av dessa valv och hittade guld och ädelstenar till ett värde av mer än 10 000 miljarder kr, kanske 10 000-tals miljarder kr.

Det kan vara ett värde av 10 000 000-tals miljoner kr. (wiki)

Massvis med högar av guldmynt och ädelstenar hittades. Bl a hittade myndigheterna en hög med 1200 guldkedjor med en vikt av 3,5 - 10 kg per kedja. Guldkedjorna var dekorerade med otaliga dyrbara ädelstenar. Dom flesta rikedomar som hittades i valven är hemliga och myndigheterna vill inte uppge omfattningen av allt guld. Vissa guldstatyer på mellan 10 - 30 kg visas ibland upp.

Guldvärdet är inte troligen begränsat. Det verkliga värdet är antikvärdet och det konstnärliga arbetet som lagts ner på att formge alla dyrbarheter. Mängden föremål är så omfattande och är därför angivit i grupper om föremål. Det rör sej om 100000-tals grupper av föremål i dom 5 öppnade valven.

På en del ställen var högarna med guldmynten så gamla att det samlats jord i högarna från smul och fukt som kommit in under århundrandena. Ingen vet hur gamla dom äldsta mynten är, men vissa är från romarriket.

Tydligen har redan 100-tals (1000-tals) mycket dyrbara föremål försvunnit ur myndigheternas händer. Myndigheterna skyller på tjuvaktiga munkar.


Nu...

Nu kommer det intressanta.

Valven har getts bokstäver. Valv A, B, C, D, E, F, G och H finns under Padmanabhaswamy övriga byggnadsdelar. Valv A, C, D, E och F är öppnade. Korruptionen är stor i Indien, så ingen vet hur mycket av guldet som idag försvunnit.

Men valv B, G och H har inte öppnats, då dessa valv saknar öppningsmekanismer. Valv B är förseglat med en stålport som ser ut att vara gjuten på plats och därför helt saknar möjlighet att öppnas. Myndigheterna vågade inte förstöra den uråldriga dörren av rädsla för straff från gudarna.

Ståldörren bevakas av två rymdödlor, slingrande reptilians med drakhuvuden som varning till alla som försöker ta sej in i valv B.

Ingen har heller kunnat öppna dom två hemliga valven G och H som ej tidigare varit kända.

Kan det röra sej om artefakter från en svunnen civilisation som gömmer sej bakom valvens dörrar? Kan det vara något riktigt farligt som dom slingrande reptilerna varnar för?

Ingen vet och munkarna i templet har förlorat kunskapen.


Kort om valv B. (YT/Beyond Science, 2017-06-02, 6 min)

Lite bilder på några av högarna med guld. (YT/Nagaraju Tadakaluri, 2012-07-07, 6 min) Edit: Hmm, ser nu att kommentarerna säger att bilderna är från Storbritannien och inte från templet i Indien.

Hur kommer det sej att existensen av Padmanabhaswamys valv mörkats och dolts, dolts och mörkats i svensk media?